Het WK kan mij gestolen worden. Geef mij maar de Zuid Afrikaanse vrouw!

Vorige week had ik een boeiend gesprek met de fotograaf die de producten van Weidenaar fotografeert. Onze fotograaf is namelijk dol op vlees. Zij kan zich maar nauwelijks inhouden tijdens het maken van de foto’s van onze vleesproducten. Dat vrouwen houden van vlees hoor je toch niet zo vaak. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Wie is deze vrouw?
De vrouw is afkomstig uit Zuid Afrika en woont sinds een aantal jaren in Nederland. ‘Zuid Afrikaanse vrouwen, is dit een nieuwe interessante doelgroep voor Weidenaar?’ Ik wilde toch graag meer weten. En tijdens het fotograferen vervolgt mijn kruisverhoor.

Vlees, vlees, vlees en heel veel vlees. Dat eten de Zuid Afrikanen. Als je in Zuid Afrika vraagt wat er ’s avonds op het menu staat, dan zijn er gebieden waar vlees in het hetzelfde rijtje staat als pasta, aardappels en rijst. De lange kustlijnen en de vele vissoorten binnen handbereik hebben duidelijk minder invloed gehad dan al het wild wat in het land rondloopt.

Braaien?
De Zuid Afrikanen houden dan ook erg van braaien, oftewel barbecueën. Braaien doe je met familie en vrienden in de tuin, op de veranda of op een picknickplek. Zuid Afrikanen braaien vooral boerewors, maar ook veel andere soorten vlees. Een gasbraai kom je in Zuid Afrika overigens niet zo snel tegen. Het vlees grillen zij gewoon ouderwets op een vuurtje. Kortom, lekker vlees braaien is voor vrouwen uit Zuid Afrika een onderdeel van hun leven. Of sterker nog van iedere dag!

Het WK in Zuid Afrika kan mij gestolen worden! Maar deze Zuid Afrikaanse gewoonte vind ik erg fascinerend. Wat zou jij doen met de wetenschap dat er wellicht een nieuwe doelgroep binnen handbereik is? Laat het mij weten!

Wini Weidenaar

  • VolgendeGroninger droge worst uit Friesland, kan dat?
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst