Groninger droge worst uit Friesland, kan dat?

Dit is een vraag die mij vaak gesteld wordt. De eerste keer dat ik deze vraag kreeg dat ik; 'Waarom niet? We maken toch ook Salami in Nederland?' Toch ben ik er serieus over gaan nadenken. Want dat doe je als mensen je een kritische vraag stellen.

Hoe zit het eigenlijk met de vraag naar producten afkomstig uit een bepaalde provincie? Is het echt zo dat mensen de producten kopen, omdat het uit hun eigen provincie komt? Of gaat het om de smaak en de beleving van het product zelf?

Als ik vervolgens kijk naar de verkoop van onze Groningse droge worst en sinds kort het succes van de Drentse droge worst; dan ben ik er van overtuigd dat het de klant gaat om een goed product van een bedrijf dat betrouwbaar en bekend is. En uiteraard gaat het ook om een goede smaak!

Gelukkig maar dat ik er nog even over heb nagedacht. Nu kan ik in alle eerlijkheid zeggen:‘ja, het kan Groningse en Drentse droge worst uit Friesland. Net zo goed dat Friese droge worst verkocht kan worden in Noord-Holland.’

Wini Weidenaar

  • VolgendeEen kijkje in de worstmakerij
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst