Niet kiezen is verliezen

Op dit moment sta ik voor ontzettend veel keuzes in mijn leven. Keuzes maken is kiezen voor datgene wat ik wil. Maar tegelijkertijd betekent het ook dat ik ergens niet voor kies. Dat maakt kiezen zo lastig.

Iedere dag maak ik keuzes in het leven. Wat trek ik aan? Wat neem ik vandaag voor het ontbijt? Wat ga ik vanavond eten? Dit zijn keuzes die geen desastreuze gevolgen hebben en die iedereen, al dan niet, gemakkelijk maakt.

Maar wat als het gaat om de toekomst van het bedrijf waar je voor werkt? Zoals de keuze om te focussen op een bepaald product. Dat betekent gelijk dat een ander product minder aandacht krijgt. Of kies je om binnen je bedrijf een koers te varen met beperkte peilers, maar die wel passen bij het DNA van je bedrijf? Dan betekent dat ook dat je andere aspecten uitsluit. Kortom, dan heeft een keuze maken niet meer alleen gevolgen voor jezelf. Maar de gevolgen hebben ook effect op je omgeving. Dat maakt keuzes maken nog moeilijker!

Mijn leven is veranderd
Een jaar geleden heb ik een hele belangrijke keuze gemaakt. Ik heb gekozen voor ons familiebedrijf, Weidenaar. Opeens had, en heb ik nog steeds, de verantwoordelijkheid voor vijftig mensen. En bij die vijftig mensen horen minimaal weer vijftig mensen. Mijn leven is veranderd. Ik heb een richting gekozen waarin ik mijn passie en drive kwijt kan. En dit zal niet de laatste keuze zijn. Waar gaan we naar toe met ons bedrijf? Wat past bij ons en hoe kunnen wij de mensen bieden wat ze willen? Of we de juiste keuzes gaan maken weten we niet eerder dan dat we ze hebben gemaakt. Maar één ding is zeker:niet kiezen is verliezen!

Eigenlijk staat keuzes maken centraal in ons leven. Soms doe je dat alleen; maar vaak zijn er mensen om je heen die je willen en kunnen helpen. Heb jij ook dat soort mensen om je heen? Vergeet ze dan niet zo af en toe even te bedanken. Bij deze wil ik de mensen bedanken die mij geholpen hebben met kiezen!

Wini Weidenaar

  • VolgendeHet WK kan mij gestolen worden. Geef mij maar de Zuid Afrikaanse vrouw!
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst