Weidenaar, de worstmaker van Friesland
Familiebedrijf sinds 1927
Weidenaar is met name bekend om de Friese Droge Worst welke zij leveren aan meer dan achthonderd supermarkten in Nederland met de smaak van de slager bij u om de hoek. Naast droge worst verkoopt Weidenaar ook leverworst, zeeuwsspek, grillworst, gegrilde rollade, vers vlees en vleeswaren aan supermarkten en groothandels. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Lieuwe Weidenaar is eigenaar, Durk Weidenaar is met zijn bedrijf verantwoordelijk voor het machinepark en ook Wini Weidenaar is actief binnen het bedrijf met haar communicatiebureau.
Lieuwe en Wini Weidenaar met een nieuw product; de scheurworst.
Weidenaar is sterk vertegenwoordigd in het Noorden en is zeer actief op regionaal niveau met regionale specialiteiten. Op de afdeling retail (vers vlees) zijn de all-round slagers de stuwende krachten. Met een vast team staan zij garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten. Het vlees wordt met zorg uitgezocht en verwerkt tot ambachtelijke specialiteiten en verkocht in meer dan zeshonderd supermarkten.
In de worstmakerij zwaait Meester worstmaker Willem Feenstra de scepter. Bij keuringen worden de worsten altijd bekroond met het predicaat GOUD! En in 2015 werd Willem zelfs Meester Worstmaker van Nederland. “Een groter compliment kun je niet krijgen voor je werk” aldus Lieuwe Weidenaar.
Willem Feenstra, Meester Worstmaker 2015.
Met haar flexibiliteit en het inspelen op de regionale markten weet Weidenaar zich te onderscheiden.
Missie: het op ambachtelijk, verantwoorde en duurzame wijze produceren van regionale en landelijke worst en vleesspecialiteiten.
Pake en Beppe Weidenaar 3de en 4de van rechts.
Nog steeds wordt het recept van Opa Weidenaar gebruikt. De Friese droge worst, welke met turf en eikenhout wordt gerookt, bevat nog de ingrediënten welke Opa Weidenaar tachtig jaar geleden al gebruikte. Marcus Weidenaar de oudste zoon heeft de traditie in ere gehouden en het recept overgedragen aan zijn zoon Lieuwe Weidenaar.
Marcus Weidenaar