Biologisch van Weidenaar
Voor PicNic, Nettorama en Boni maken wij het biologische vlees en daar zijn wij enorm trots op. We hebben een uitgebreid biologisch assortiment dat inmiddels landelijk verkrijgbaar is.
Trots zijn we ook op onze biologische droge worsten; chorizo, runderdrogeworst en natuurlijk Friese droge worst. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse natuurvoedingswinkels, Ekoplaza, PicNic en een aantal Albert Heijn winkels in het Noorden hebben onze biologische droge worst in het assortiment.
De afgelopen jaren is de biologische markt steeds meer in de schijnwerpers gekomen en is biologisch voedsel steeds vaker een onderdeel van het eten bij mensen op tafel. En dat juichen wij alleen maar toe. Maar hoe zit dat ook alweer met biologisch vlees?
Kenmerken van biologisch vlees (3 sterren):
- Varkens die op biologische wijze worden gehouden, krijgen automatisch 3 sterren Beter Leven. Deze bedrijven voldoen aan Europese biologische wetgeving.
- Deze varkens hebben de meeste ruimte in de stal: 1,3m2 per vleesvarken.
- Daarnaast is er ook meer ruimte in het kraamhok en de biggenopfokruimte.
- De dieren hebben net als bij 2 sterren een overdekte uitloop, en drachtige zeugen mogen in het weiland.
- Biggen blijven gemiddeld gemiddeld 42 dagen bij de moeder, en geen enkele big korter dan 39 dagen. Dat is bijna twee keer zo lang als in de gangbare varkenshouderij.
Assortiment
Een greep uit het assortiment: speklap, rundervink, chipolata worstjes, slavink, rundergehakt, etc. Op dit moment bestaat bijna vijfentwintig procent van de productie van vers vlees bij het familiebedrijf uit het maken van de biologische producten voor de Nederlandse markt.