Weidenaar producten via AH distributiecentrum

Albert Heijn gaat het vleesschap toespitsen op regionale voorkeuren. Winkels in het oosten van Nederland krijgen een groter assortiment varkensvlees en in het westen van het land komt het accent op rundvlees en biologisch vlees te liggen.


Foto:Albert Heijn Drachten

Vanaf maandag 18 september wordt niet alleen de verhouding van de verschillende vleessoorten aangepast, ook worden per regio nieuwe producten toegevoegd die zijn toegespitst op de regionale smaak.

Grove of fijne braadworst
Er zijn veel regionale verschillen in de vleesconsumptie. Klanten in het oosten van het land eten volgens Albert Heijn van oudsher meer varkensvlees en hebben bijvoorbeeld een voorkeur voor grotere stukken vlees zoals rollades en procureur. In het westen van het land is rundvlees populairder en is er meer vraag naar biologisch vlees. In het noorden van het land eten consumenten graag vleesproducten met kruidnagel, laat de marktleider weten.

Verschil in soort verpakkingen
‘Ook zie je een verschil in het soort verpakkingen dat door klanten wordt gekocht. Zo worden in het noorden van Nederland vaker grotere verpakkingen gekocht dan in de rest van het land. Het assortiment in winkels verschilde al op basis van de klantvraag, met de nieuwe indeling van het vleesschap is er straks een duidelijk onderscheid tussen winkels in de verschillende regio’s’, aldus Albert Heijn in een persbericht.

Twintig nieuwe producten
In totaal worden 20 nieuwe producten toegevoegd, waaronder varkensprocureur, varkensoester, rolladeschijf, grove varkensbraadworst met kruidnagel en ossenstaart. Alle varkensvleesproducten komen van Nederlandse boeren en hebben minimaal een ster van het Beter Leven Keurmerk. Het aantal en de selectie nieuwe producten verschilt per regio.

Streeckgenoten eerder gelanceerd
Eerder dit jaar introduceerde Albert Heijn ‘Streeckgenoten’:ambachtelijke vleeswaren van de beste slagers uit de regio. Met de differentiatie van het vleesschap sluit het assortiment van de winkel vanaf maandag beter aan op wat klanten in de omgeving graag eten.

Vijf producten van Weidenaar ook geselecteerd
Wij leveren al een aantal jaren vers vlees en dan met name regionaal assortiment aan een groot aantal Albert Heijn winkels in het Noorden. Door bovenstaande is het aantal winkels uitgebreid met een gedeelte van het assortiment van Weidenaar namelijk:gekruid gehakt half om half en rund, schnitzels, grove braadworst en rolladeschijven. Wij zijn dan ook erg blij met deze koers van Albert Heijn en geloven ook in het regionaal toespitsen van producten.

bovenstaande tekst o.a. via @Distrifood*

  • VolgendeWat soe pake dêr fan fine?
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst