Wat voor invloed heeft het moederschap op mijn werk?

Aanstaande maandag ga ik weer aan het werk en dat vind ik best een dingetje. Niet omdat ik Anne-Famke ergens achter moet laten want dat hebben we heel fijn geregeld. Jori gaat namelijk op dinsdagavond en woensdags werken en is de rest van de week thuis bij onze mini. Woensdag is mijn speciale mama-dag.

Nee, de spanning zit voor mij meer in de vraag, kan ik nog wel werken? Weet ik nog hoe het moet? Het voelt ook alsof ik mij meer dan ooit moet bewijzen wat eigenlijk waanzin is aangezien ik al twaalf jaar mijn bedrijf heb. Maar toch…

Het komt denk ik vooral omdat ik een ander mens ben geworden. Je wordt namelijk niet alleen moeder. Je relatie verandert, je leven verandert, eigenlijk begin je aan een heel nieuw leven zodra die kleine mini er is. Het leven draait nu niet meer alleen om mij en ons… Het leven draait nu om ons alle drie.

Ik ben dus heel benieuwd wat voor invloed dit nieuwe leven gaat hebben op mijn werkende leven. Hoe kijk ik straks tegen dingen aan? Krijg ik andere ideeën dan hiervoor en zijn dit betere of slechtere, meer of minder ideeën? Ben ik nog net zo streberig en fanatiek? Of kan het me minder schelen? Dat laatste kan ik mij overigens niet voorstellen ;.

Het komt erop neer dat ik het super spannend vind om weer aan de slag te gaan maar ik ben ook erg nieuwsgierig of en hoe het moederschap invloed heeft op mijn werkende leven. Ik hou je op de hoogte.

  • VolgendeOp 4 april is de dochter van Wini Weidenaar geboren
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst