Waddenrundvlees van koeien uit het Waddengebied nu ook bij Albert Heijn winkels in het Noorden!
Het Waddenrundvlees is nu ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn winkels in het Noorden. Waddenrundvlees is vlees van runderen die in het Waddengebied leven. Het zogenaamde Waddengebied waar de koeien van het Waddenrundvlees grazen bestaat uit de Waddeneilanden en het gebied vijfentwintig kilometer landinwaarts vanuit de Waddenkust in Nederland. Het hele proces, van slachting tot productie, vindt plaats binnen dit gebied.
De koeien lopen tenminste het gehele weideseizoen buiten, dat wil zeggen minimaal 120 dagen van het jaar en tenminste zes uur per dag. De melkveehouder doet aan Natuurbeheer, indien de melkveehouder zich in een geschikt gebied bevindt dat door de overheid als zodanig is aangewezen. Dit houdt in dat de veehouder op een manier werkt die het behoud en/of de verbetering van de kwaliteit van natuur en landschap stimuleert.
Van het Waddenrundvlees worden onder andere Waddenbiefstuk, Waddenentrecote, Waddensteak, Waddenburgers en Waddengehakt gemaakt. De biefstuk, entrecote en steaks worden gerijpt. Rijpen houdt in dat het vlees na slachting gedurende een aantal weken rust in de verpakking. Hierdoor is het vlees wat donkerder van kleur en heerlijk mals.
Waddenrundvlees is een initiatief van de Waddenvlees-groep. Het Waddenrund team selecteert de boeren. De Slagers van Familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum maken er vervolgens heerlijke producten van die o.a. verkocht worden in de supermarkt.
Voor meer informatie en filmpjes klik hier.