Theo en Annie Vijver winnen 90 worsten

Het is donderdagmiddag en ik ben onderweg naar Drachten naar de familie Vijver. Annie en Theo zijn de winnaars van de jubileum prijs van september. Er staat een grote doos naast mij met 90 Friese droge worsten!

Na een tijdje heen en weer rijden in dezelfde straat, ik heb het verkeerde huisnummer in mijn navigatiesysteem gezet, kom ik uiteindelijk waar ik moet wezen. Ik bel aan en voor mij staat een stralende vrouw die in lachen uitbarst. 'Sorry hoor maar ik vind het nog steeds zo grappig dat we gewoon 90 worsten hebben gewonnen' proest Annie uit en ik moet ook lachen. Met de grote doos in mijn handen loop ik achter Annie aan de kamer in.

Daar zit Theo, de man van Annie, hij legt zijn krantje weg en nodigt me uit om te gaan zitten. Dit is zo leuk aan mijn werk! Ik mag 'gewoon' mensen blij maken met 90 Friese droge worsten en een praatje maken bij hen thuis aan de keukentafel. Dat is toch fantastisch.

Ik krijg koffie aangeboden en we kletsen wat over hoe het zo is gekomen dat Annie de kassabon opgestuurd heeft naar Dokkum. Al snel gaat het helemaal niet meer over worst maar over hun leven en hoe ze genieten van hun huis, de band met de buurtjes, de kinderen en kleinkinderen en waar ze allemaal hebben gewoond. Als ik na een half uurtje vertrek merk ik dat het paar indruk heeft gemaakt op mij. Het geluk dat ze uitstralen, genieten van kleine dingen, samen oud worden, ja dat wil ik ook besluit ik.

Theo en Annie bedankt voor het hartelijke ontvangst. Ik wens jullie alle goeds. Ps. wil jij ook 90 Friese droge worsten winnen? Kijk dan op onze actiepagina en misschien sta ik binnenkort wel bij jou op de stoep.

Wini Weidenaar

  • VolgendeStreeckgenoten yn Fryslân fan ‘e moarn
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst