Genomineerd onderneming van het jaar

"We zijn vereerd met de nominatie. Het voelt als een schouderklopje, voor ons en onze mensen die zich elke dag keihard inzetten” aldus Lieuwe Weidenaar. In de toekomst wil Weidenaar zich blijven inzetten voor de regio, een nieuwe generatie klaarstomen en doorgaan met ontwikkelen van duurzame en lokale producten.

Breng hier direct je stem uit!

*DE WESTEREEN - De nominaties voor de RTV NOF Sport- & Ondernemersverkiezing 2017 zijn bekend. In een huis-aan-huis magazine en krant die deze week verschijnen worden de genomineerden aan het publiek voorgesteld. Uit tientallen inzendingen heeft de organisatie de finalisten geselecteerd. Zij maken nu kans om op vrijdagavond 19 januari a.s. tijdens een live tv-uitzending vanuit Old Dutch in De Westereen de titel in de wacht te slepen. Er kan de komende weken gestemd worden via www.rtvnof.nl/sportenondernemersprijs. Daarnaast zal een vakjury zich buigen over de vraag wie de prijs verdient.*

**Stem op Weidenaar omdat:**

**Familiebedrijf Weidenaar**
Weidenaar gevestigd in Dokkum is in 1927 opgericht. In dit familiebedrijf staat de derde generatie aan het roer en werken vijfenvijftig medewerkers. In de worstmakerij wordt de beroemde Friese droge worst op turf en eikenhout gerookt. Daarnaast worden lekkernijen zoals gemarineerd zeeuwsspek, grillworst met kaas
en de grove boerenleverworst gemaakt. Een professioneel team van slagers verzorgt vers vlees voor supermarkten, zowel biologisch, regionaal als lokaal vlees.

**Typering**
Persoonlijk contact, service en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Met name in de worst en vlees branche is dat uniek. Het bedrijf levert grote en kleine volumes. ,,We maken op maat producten met lokaal vlees, Nederlands vlees, Waddenvlees of biologisch vlees. Het karakter van het bedrijf maakt ons uniek, ja is ja en nee is nee. Een betrouwbare partner uit het Noorden, zo zien onze afnemers ons”, vertelt Wini Weidenaar.

**Ambities**
Qua duurzaamheid doet Weidenaar zijn best om het vlees dicht bij huis in te kopen. Men steekt tijd in het ontwikkelen van nieuwe concepten, bijvoorbeeld het Waddenrundvlees. Vijftig procent van de energie komt uit eigen bronnen, denk aan het Warmte Kracht Koppeling systeem en zonnepanelen. De kracht zit in de kwaliteit, ondanks de groei blijft men de kwaliteit garanderen zoals die van de slager op de hoek.

**Stemmen**
Het familiebedrijf is vereerd met de nominatie. ,,Het voelt als een schouderklopje, voor ons en onze mensen die zich elke dag keihard inzetten” aldus Lieuwe Weidenaar. In de toekomst wil Weidenaar zich inzetten voor de regio, een nieuwe generatie klaarstomen en doorgaan met ontwikkelen van duurzame en lokale producten.

Breng hier direct je stem uit!

  • VolgendeTheo en Annie Vijver winnen 90 worsten
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst