Paella

Recept omschrijving

Een heerlijke combinatie van Paella met kippendijtjes, gamba's en chorizo uit de oven.

Wat moet je doen?

1. We bereiden alle ingrediënten los en mengen dit later. Zo kan elk ingrediënt goed op smaak worden gebracht en goed bereid worden en kook je ingrediënten niet kapot.
2. Smelt de boter langzaam en meng dit met de saffraan en zet warm weg.
3. Kook de rijst af losse korrel.
4. Meng de rijst met boter saffraan en roer regelmatig door.
5. Snij de kippendij grof, op smaak maken naar voorkeur en lekker bruin bakken.
6. Pel de gamba's en bak ze lekker met knoflook en zout en witte peper.
7. Snij de geroosterde paprika in kleine blokjes.
8. Snij de chorizo in kleine blokjes en geef ze een klein tikje in de koeken pan.
9. Meng alle bereide afgekoelde ingrediënten rustig door elkaar en doe dit in een mooie ruime ovenschaal laat alles goed afkoelen voor je de schaal in de koelkast zet.
11. Opwarmen 120 graden ongeveer 30 min in een heteluchtoven.

Wat heb je nodig?

– Rijst
– Beetje boter
– Saffraan draadjes of poeder
– Doperwten diepvries geen pot
– Geroosterde paprika zelf roosteren of kant en klaar uit de super.
– Gamba’s
– Kippen dijvlees
– Chorizo van Weidenaar

Koken is een mix van gezond verstand en gewoon doen!

Het geheim van een goede chef zit in de voorbereiding en als catering chef kan ik dit beamen. Zeker bij dinertjes thuis met vrienden wil je je tijd besteden aan tafel en niet te lang in de keuken staan daarom is dit recept minimaal 1 dag van te voren te bereiden. Ook vind ik het leuk om de lekkere producten van Familiebedrijf Weidenaar op een ander manier te bereiden en de gasten te verrassen.

Tip:bereid alle ingrediënten los van elkaar en meng ze later in de ovenschaal.

Jan Cooks 4 you