Op bezoek bij twee grote ‘kleine’ fans

*Interview met Philleine en Colin, twee 'grote' kleine fans van de Fijnproevertjes, door Wini Weidenaar.*

*Het is vrijdagmiddag 16:00 uur, ik bel aan bij Philleine en Colin, ik heb een tas vol Fijnproevertjes bij me. Ik word enthousiast onthaald door Colin die, al roepend 'worstjes worstjes', de deur open trekt.*

Ik ben benieuwd naar de dromen van Philleine en Colin. Wat willen ze later worden als ze groot zijn en wat vinden ze leuk. Een beetje zenuwachtig maar vooral nieuwsgierig loop ik achter Collin aan naar binnen. Ik heb acht neefjes en nichtjes dus het komt vast goed.

## Wat is je lievelingskleur?
'Ik vind de kleur oranje, geel, lichtblauw en... eigenlijk vind ik alle kleuren wel mooi' zegt Phileine wanneer ik haar vraag of ze ook een lievelingskleur heeft. Tsja waarom zou je dan een voorkeur uitspreken? Kiezen, dat is iets wat wij, volwassenen, doen. Wij denken dat we moeten kiezen maar waarom eigenlijk, schiet het door mijn hoofd. Als ik vervolgens ook nog vraag wat ze later wil worden kijkt ze me gek aan.

>'Nou ja dat weet ik eigenlijk ook niet? Misschien balletjuf of gewoon juf want ik heb hele leuke juffen dus ja dat wil ik dan wel worden' zegt Philleine.

Colin is op de achtergrond rustig aan het voetballen, dat is zijn favoriete sport en hij is gek op worst. Dat is in ieder geval wel duidelijk denk ik lachend. Eén van de bakjes Fijnproevertjes is ondertussen al bijna leeg. Na elk balletje dat hij trapt gaat een Fijnproevertje in zijn mondje. Hij was vier toen hij voor het eerst worst at en nu moet moeder Sara altijd worst meenemen als ze in de winkel is.

##Terug naar Philleine
Deze meid heeft me echt aan het denken gezet. Wij, volwassen mensen, willen altijd alles in hokjes plaatsen, alles vastpakken maar waarom eigenlijk. Het is toch veel mooier om te denken in vrijheid net zoals een kind. Hoezo moet ik bedenken wat ik het lekkerst vind, ik vind heel veel lekker en hoezo moet ik beslissen welke kleur ik het mooist vind er zijn heel veel mooie kleuren en wat ik wil worden, gewoon iemand die leuk en lief is.

##Ik heb weer wat geleerd:kiezen hoeft niet altijd...
Met een laatste, toch weer keuze, vraag loop ik richting de deur. Welke Fijnproevertjes vinden jullie eigenlijk het lekkerst de Groningse, Drentse of de Friese? Tot mijn verbazing weten ze hier wel gelijk hun favoriet, Colin eet het liefst de Friese en Philleine de Drentse maar ze zijn allemaal lekker, zeggen ze er stiekem achteraan.

  • VolgendeGroningers aan de Friese worst en sport
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst