Groningers aan de Friese worst en sport

*Gisteren mochten wij 35 Filiaalmanagers en Assistent-managers van de Albert Heijn winkels uit Groningen bij ons op het bedrijf ontvangen. Het is altijd fantastisch dat je je bedrijf kunt laten zien aan de mensen die je producten verkopen. Naast een rondleiding zijn we ook nog wezen kaatsen en suppen!*

Kwart voor twaalf komen de eerste mensen al aanlopen. De rest is verlaat want de trekweg is dicht waardoor iedereen via een andere route naar Dokkum moet. Gelukkig zijn we rond half één compleet. Ik begin het welkom met goed nieuws! We mogen namelijk binnenkort een nieuw concept introduceren bij de Albert Heijn winkels in het Noorden:Het Waddenrundvlees!

**Rondleiding door het bedrijf**
Na een korte introductie met koffie en een broodje nemen mijn moeder en Rikus Rudolphi de groep mee naar de worstmakerij en slagerij. Naderhand krijgen we veel complimenten waarvan ik eentje met je wil delen:

>>'Wat een trots binnen het bedrijf, dat voel je, dat hoor je en dat zie je' aldus Lies.

Ik glunder, het is toch prachtig om te horen dat ook andere mensen opmerken dat niet alleen wij als familie trots zijn maar ook de mensen die bij ons werken!

Ondertussen begint voor mij het rennen tussen het kaatsveld en het water. Het kaatsen vindt plaats op het kaatsveld van Dokkum en 500 meter verderop gaan we Suppen met Sup Skool Leeuwarden door de grachten.

**Friese sporten**
Als ik aankom bij de Harddraversdijk, een kilometer bij ons bedrijf vandaan, is er nog niemand. Gelukkig ligt het kaatsveld al klaar en komt ook Joop Dijkstra, ambassadeur van het kaatsen in Dokkum en tevens trainer, al vrij snel aangelopen. Johan van der Meulen en Hendrik Kootstra, de mannen die actief zijn in de hoofdklasse en die we dit jaar sponsoren, zijn ook present. Dat is dus geregeld.

In mijn ooghoek zie ik inmiddels de bus met Supboards aankomen en dus ren ik naar de waterkant om Tineke Merkus en Kai te ontvangen. Zij gaan vandaag de Groningers kennis laten maken met het suppen, ofwel staand op een surfboard en met een peddel in de hand het water op.

**Nat pak**
Na de instructies en wat oefenen kunnen de meesten na een half uurtje al op hun board staan. Maar net als vorig jaar met de Friese winkelgroep valt er ook dit jaar weer iemand in het water. Het grote verschil is wel dat het nu mooi weer is.

Bij het kaatsen gaat het ook fantastisch. Allemaal zijn ze diep onder de indruk van de opslag van Johan en Hendrik en de puntentelling begint iedereen langzaamaan te begrijpen.

Na het sportieve deel is het natuurlijk tijd voor een goed stuk Weidenaar vlees van de barbecue.

Het was een fantastisch dag waarin we Groningers een beetje kennis hebben laten maken met het Friese en wij kennis hebben gemaakt met een mooie groep Groningers. Namens het hele Weidenaar team bedankt voor deze dag en met name jullie interesse in ons bedrijf! Ook dank aan de instructeurs van Sup Skool Leeuwarden en de kaatsers!

Wini Weidenaar

  • VolgendeWaddenhamburger bij Grand Cafe Promenade
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst