Zijn de Weidenaartjes aanwezig

Via LinkedIn krijg ik een berichtje van Peter Dekker. Een man die ons bedrijf via mijn vader kent. Hij heeft namelijk een aantal jaren geleden bij Weidenaar gesolliciteerd. Toen heeft hij een zeer prettig gesprek met mijn vader gehad.

Veel indruk gemaakt
Een ervaring die klaarblijkelijk veel indruk heeft gemaakt. Zoveel indruk dat Peter graag zijn verhaal ook een keer aan mij wil vertellen. ’Kom een keer langs voor een bakje koffie’, stelt hij in zijn bericht voor. Uiteraard is mijn nieuwsgierigheid gewekt. En laat ik per mail weten dat ik graag een keer langskom.

Peter vertelt:“Weidenaar is een begrip geworden in onze familie. De familie Dekker bestaat uit maar liefst elf personen. Ik heb nog drie broers waar ik geregeld mee op pad ga. En daarnaast ook nog vijf zussen. Als we op pad gaan dan mogen uiteraard ook mijn zwagers mee. Vaak gaan we met zijn allen vissen of we maken een mooie trip naar Newcastle om aldaar een voetbalwedstrijd te bekijken.

“Het gaat echt zo!”
Voordat we vertrekken checken we altijd eerst of alles in de boot aanwezig is. Hengels, aas, biertjes en Weidenaartjes.” Ik kijk Peter ongelovig aan. “Het gaat echt zo! Iedere keer voordat we vertrekken wordt er gecheckt of de Weidenaartjes aanwezig zijn.”
Er wordt dus niet gevraagd of iemand droge worst bij zich heeft. Maar of iemand ook Weidenaartjes bij zich heeft. Wat ontzettend leuk! Dat is wat ik altijd heb gewild!

“Mag ik Weidenaartjes?”
Stel je eens voor; op een menukaart in een restaurant staat niet Friese droge worst maar droge worst van Weidenaar. Of kinderen die in de supermarkt tegen hun ouders zeggen, ”Mama, mag ik alsjeblieft Weidenaartjes?”

Kortom een verhaal waar we trots op zijn! Peter, het was de kennismaking meer dan waard en ik hoop dat jullie nog lang van Weidenaartjes mogen genieten.

Wini Weidenaar

  • VolgendeBeerenburg met worst; twee eerlijke producten in één doos
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst