Vlees meisje en Vega jongen vinden elkaar

Zoals je waarschijnlijk weet ben ik een dochter van de slager. En mijn moeder is ook nog een dochter van een slager dus ben ik weer een dochter van een slagers dochter. Volg je het nog? O ja en ik word vaak Wini van de Worst genoemd in verband met ons familiebedrijf. Kortom, ik ben niet een “gewoon” vlees meisje, maar een echt vlees- en worst meisje.

Wat voor vegetariër is hij dan?

Ik heb mijn vader verteld dat ik een nieuwe liefde heb, dat vinden vaders sowieso al nooit echt leuk. Dat mijn nieuwe liefde ook nog eens vegetarisch is, maakt het nog wat interessanter. “Wat voor soort vegetariër is die jongen?”, vraagt mijn vader zonder echt te reageren op het feit dat ik een nieuwe liefde heb. Ik moet lachen en vraag wat hij precies bedoelt. “Ik bedoel, is hij tegen vlees of heeft hij een soort van overtuiging dat niemand vlees mag eten, hoe zwaar vegetarisch is hij?”, vraagt mijn vader.

Heit en mem komen eten
Ik denk even na en begin dan te vertellen. “Hij eet ongeveer sinds zijn dertiende geen vlees meer en doet dit omdat hij op deze manier een bijdrage wil leveren aan de wereld. Hij heeft met name moeite met de zogenaamde vleesindustrie. Hij dringt anderen niet op om geen vlees te eten en bakt voor mij zo nu en dan zelfs een lekkere biefstuk”. Mijn vader is gerust gesteld en vindt het wel interessant. De eerste avond dat mijn ouders bij ons komen eten, vegetarisch uiteraard, zie ik een mooie discussie ontstaan tussen de slager en de vegetariër over het hoe en waarom van vlees eten en waarom niet.

De reden dat ik dit vertel, naast het feit dat ik met je wil delen dat ik heel gelukkig ben met mijn nieuwe liefde, is dat, ondanks alle verschillende principes die je hebt in je leven, liefde en respect altijd overwint. Als je het nu hebt over geloof, eten of cultuur; als je elkaars keuzes respecteert en je genoeg om elkaar geeft, kunnen zelfs het vlees meisje en de vega jongen met elkaar.

Wini Weidenaar

  • VolgendeTitel ‘Beste Meester Worstmaker van het jaar’
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst