‘Vers is gewoon mijn ding’

Interview met Gert Woltjer vers-manager Jumbo Drachten door Wini Weidenaar

Op vrijdag 19 februari heb ik een afspraak met Gert, vers-manager van Jumbo Drachten. Het is lekker fris buiten en ik moet mijn ramen schoon krabben wil ik veilig aankomen.

Om precies tien uur loop ik de winkel binnen in Drachten aan de Stationsweg. Het is druk in de Jumbo dus ik hoop dat Gert even tijd heeft om mij wat meer over zichzelf te vertellen. Gert is sinds 2000 in dienst bij de Jumbo en sinds 2002 bij de Maripaan groep (Jumbo Drachten is onderdeel van dit concern samen met nog dertien winkels maar heeft wel enkele uitstapjes naar het buitenland gemaakt.

 

Een Groninger in Friesland

‘Mijn moeder komt uit Rotterdam en mijn vader uit Groningen en ik ben geboren in Uithuizen. Dat ligt in het Noorden van Groningen dus wat dat betreft ben ik wel een echte Groninger, maar ik voel me in Friesland helemaal op mijn plek’.

‘Mijn carrière bij Jumbo ben ik begonnen bij Jumbo Uithuizen. Hier werkte ik naast mijn studie Retailmanagement. Op mijn 27ste ben ik vertrokken naar Australië om mijn neef te helpen in zijn supermarkt daar. Daar heb ik ontzettend veel geleerd. Niet alleen beheers ik nu de Engelse taal maar ik ontdekte dat de verkoop van levensmiddelen 20.000 km verderop exact hetzelfde werkt. Kwaliteit en service zijn de belangrijkste ingrediënten als je kijkt naar verse producten van een supermarkt. Mensen willen graag aandacht en ze willen serieus genomen worden, daarnaast vertrouwen ze erop dat je ze kwalitatief goede producten verkoopt’.

Terug in Nederland als Vers-manager

‘Bij terugkeer ben ik gelijk aan de slag gegaan in Drachten en hier heb ik nu de functie Vers-manager. Vers is gewoon mijn ding! Het leeft, je kunt het presenteren, laten proeven, het is een beleving’ vertelt een zichtbaar trotse vers-manager.

Relatie met Weidenaar

Elk jaar ga ik met vrienden op skivakantie. Mijn taak is om tien verpakkingen met jullie Friese droge worst mee te nemen en o wee als ik dat vergeet. Maar zakelijk heb ik ook een prettige relatie met Weidenaar.

'Ik ben ontzettend blij dat jullie hier elke week langs komen.

Met Piet heb ik de meeste lol en ook maken we af en toe even tijd voor een praatje. Het mooiste vind ik dat er mogelijkheden zijn om leuke acties te doen en jullie ontwikkelen vaak nieuwe producten die wij dan kunnen verkopen.

Goede doelen stichting

Naast werken doet Gert ook zijn best voor de samenleving. Bij de Maripaan Groep zamelen ze geld in voor het goede doelen project Teaming. Teaming houdt in dat ze geld ophalen voor lokale initiatieven en goede doelen. Gert zit in het bestuur. Maar liefst 85% van de medewerkers staat een klein percentage af van zijn loon aan de stichting. ‘Dat is toch prachtig. Alleen ben je niks en samen kun je alles, dat is waar ik in geloof’. Ook klanten van de Jumbo’s van de Maripaan Groep kunnen Teaming steunen door hun flessenbon in te leveren. Zo doneerden ze bijvoorbeeld aan stichting Kumbatio, World Servants, KiKa, de Voedselbank en de Dierenambulance.

Wini Weidenaar

  • VolgendeVanaf 7 maart scheuren bij de Poiesz
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst