Traktaties van de zusjes Weidenaar

Vaak ben ik enthousiast over mijn werk maar nu ben ik super enthousiast over een nieuw project ‘Traktaties van de zusjes Weidenaar’. Een aantal maanden geleden is het idee geboren om traktaties met droge worst te maken voor kinderen. Enerzijds omdat ik steeds vaker hoor dat het een soort strijd is wie de leukste traktatie meeneemt naar school bij de verjaardag van een kind en anderzijds omdat ik mij elke keer weer verbaas over de mooie creaties die mijn zus maakt voor haar kinderen.

Kortom ik heb één en één bij elkaar opgeteld en tadaaa, het idee is geboren:‘Traktaties van de zusjes Weidenaar’. Samen met mijn zus, Tietsje Antsje, ben ik aan de slag gegaan om leuke, grappige en lekkere traktaties te maken die je ook echt makkelijk zelf kunt maken. Want geloof me, als ik het kan, kan jij het ook.

We zijn gestart met een zoektocht op het world wide web om inspiratie op te doen via o.a. Pinterest, Instagram en andere social media kanalen. Vervolgens hebben we onze eigen draai gegeven aan de traktaties. Uiteraard zit in al onze variaties droge worst verwerkt. Bij de ene traktatie een Friese droge worst en bij de andere een Fijnproevertje of een Weidenaartje. De eerste traktaties vind je inmiddels op de website bij de recepten.

Want na theorie volgt uitvoering en dat is misschien wel het leukste gedeelte geweest van het hele project tot nu toe. Op een vrijdagmiddag heb ik samen met mijn zus, de fotograaf, de kinderen van mijn zus, Iris en Minke en een vriendinnetje van Minke de grootste lol gehad. We hebben veertien traktaties in elkaar geknutseld maar bovenal een beregezellige middag gehad. Mijn favoriet is de slak, een Weidenaartje met op de rug een slakkenhuisje van een dropveter.

Laat je weten wat je ervan vindt of welke traktaties je hebt gemaakt? En stuur af en toe een fotootje want dat vinden we leuk!

Wini Weidenaar
Ook de groetjes en succes van mijn zus Tietsje Antsje.

  • VolgendeFamiliebedrijf Weidenaar genomineerd voor ‘Beste worstmakerij van het jaar 2018’
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst