Regionaal gekruid gehakt van Weidenaar bij Picnic
Online supermarkt Picnic levert sinds kort ook boodschappen in de huiskamers van Friesland. Daar horen natuurlijk wel Friese producten bij dacht Jouke Jongsma van familiebedrijf Weidenaar. ‘Wij leveren sinds 2015, dus eigenlijk vanaf het moment dat Picnic in Nederland begon, al biologisch vlees aan Picnic. Wanneer het nieuws naar buiten kwam dat ze ook in Friesland startten heb ik mijn contactpersoon gelijk gebeld met als resultaat dat we nu in Friesland gekruid rundergehakt met Weidenaar label mogen leveren aan de ‘Friese’ consumenten van Picnic’ aldus Jouke.
Weidenaar levert zo’n zestig producten aan de online supermarkt. Zoals eerder genoemd levert het familiebedrijf het biologische vlees o.a. biologisch gehakt, schnitzels en biefstuk en ook biologische droge worst, deze zitten in het landelijke bestelbestand. Het gekruide rundergehakt, de tapas rollade puntjes en tapas zeeuwsspek zijn alleen in het Noorden verkrijgbaar.
Picnic is een modern bedrijf en groeit enorm en Weidenaar groeit mee. Het laten bezorgen van boodschappen is in coronatijd snel toegekomen. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) meldde eerder dit jaar nog dat de bezorging van boodschappen door supermarkten en speciaalzaken in 2020 met bijna 50 procent is gegroeid ten opzichte van 2019, tot bijna 2,7 miljard euro. ‘Corona heeft gefungeerd als aanjager. Delivery was al langer een groeiende trend, maar heeft dit jaar een impuls gekregen’, meldde FSIN eerder dit jaar. Volgens marktonderzoeksinstituut GFK heeft Picnic in Nederland een marktaandeel van bijna 20 procent. Alleen Albert Heijn is in online boodschappen groter (ruim 47 procent marktaandeel).
‘Met name de biologische tak heeft bij ons intern een vlucht genomen dankzij Picnic en daar zijn we ontzettend blij mee. De online supermarkt heeft een consument die bewust zijn boodschappen koopt en dat merken wij door de verkoop van biologische vleesproducten en ook de biologische droge worst. Dat wij ook biologische droge worst maken is lang niet bij alle consumenten bekend. Deze droge worst wordt vooral verkocht bij biologische winkels en meer in het westen van het land’ aldus Jouke.