Nacho’s met chorizo en gehakt
Recept omschrijving
Jenneke's Kitchen:'Toen ik mijn eerste stappen zette in de wereld die koken heet was naast de Italiaanse keuken de Mexicaanse keuken favoriet! Op zaterdagavond, wanneer de meisjes mochten opblijven maakte ik vaak nachos. Later werd het recept wat uitgebreider en maakten wij er samen met een salade een heuse maaltijd van'.
Wat moet je doen?
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak het gehakt rul en voeg de seasoning mix toe.
- Bak ook kort de blokjes chorizo mee.
- Doe een laag gehaktmengsel in een ovenschaal, vervolgens een laag tortilla chips en verdeel er wat van de chilisaus over en daarover weer het gehaktmengsel, chips en chilisaus.
- Eindig met een laag tortillachips.
- Bedek de chips met een laag geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal ongeveer 10/15 minuten in de oven.
- Maak van ijsbergsla, komkommer, tomaat en mais een frisse salade.
- Een dressing van olijfolie, witte balsamico azijn en wat limoen is een frisse toevoeging bij deze salade.
- Meng door de crème fraiche een flinke schep chili-saus en serveer die samen met de salade bij je nachos
Wat heb je nodig?
- 1 grote zak tortilla chips (nacho cheese)
- 300 gram Weidenaar runder gehakt
- 100 gram Spaanse slagers chorizo van slagerij Weidenaar (omdat die zo ontzettend lekker is )in kleine blokjes
- seasoning mix van Santa Maria
- geraspte kaas
- zoete chili-saus en crème fraiche
Zonder de salade zijn de nachos heerlijk bij de borrel of als hapje op een feestje. Serveer er dan naast de creme fraiche ook lekkere guacamole bij.
Buen Provecho!