Entrecote met stevige mosterdsaus

Meer informatie

Dit is een recept van Tiny Weidenaar, tweede generatie en vrouw van Marcus Weidenaar.

Recept omschrijving

Een mals stuk vlees met een verassende saus van mosterd naar het recept van Tiny Weidenaar, tweede generatie van het familiebedrijf.

Wat moet je doen?

1. Smelt de boter/olie in de pan.
2. Bak het vlees op hoog vuur, om en om 3 minuten en haal van het vuur.
3. Roer de mosterd, roomkaas en tijm door elkaar.
4. Meng hier circa 50 gram geraspte kaas door tot er een stevige pasta ontstaat.
5. Verwarm de grill van de oven voor op 180 graden.
6. Smeer de entrecôte aan een kant in de met de mosterdpasta en strooi over de andere kant geraspte kaas.
7. Leg in de ovenschaal en zet onder de grill tot er een bruin korstje op komt.

Wat heb je nodig?

– 2 stukken entrecôte (ca 200 gram per stuk)
– 1 eetlepels mosterd
– 1 theelepel tijm
– 50 gram roomkaas
– 75 gram geraspte kaas
– Olie of boter om in te bakken

  • VorigePaella met chorizo van Weidenaar
  • VolgendeTomaat & Droge worst van de bakplaat