Op een klapstoeltje met Wouter Klootwijk in het Lauwersmeergebied

Ik zie een busje aankomen met een keet erachter. Het kan niet missen! Dat is Wouter Klootwijk en zijn crew. Vandaag gaan we opnames maken voor de Wilde Keuken. Een programma op Nederland 1. Deze keer gaat de uitzending over het verschil tussen Friese, Groningse en Drentse droge worst. En over onze runderdrogeworst.

Draaien maar!
We gaan de opnames draaien in het Lauwersmeergebied. Het gebied waar de Schotse Hooglanders lopen en onze runderdrogeworst van wordt gemaakt. We rijden onder begeleiding van boswachter Jaap richting Zoutkamp. Hier is de kudde Schotse Hooglanders voor het laatst gezien.

Niet veel later staat de ‘set’. De keet met daarvoor een tafel vol droge worst met twee klapstoeltjes ernaast waar Wouter en ik op zitten. We zeggen niks en genieten van de stilte in de prachtige natuur.

We smullen van de droge worst
Wouter snijdt een stukje Friese droge worst voor hemzelf en voor mij. Hij stelt wat vragen over waarom Friese droge worst gerookt wordt en Drentse en Groningse niet. Vragen waar ik natuurlijk gewoon het antwoord op weet.

Oprechte interesse
De zorgen die ik voor de opnames had over moeilijke vragen en stotteren verdwijnen. Ik geniet van het gesprek, van het buiten zijn, van de droge worst. En ik merk dat deze mensen, de gehele crew, oprecht interesse hebben in onze producten die we met zoveel passie maken.

Morgen gaan we verder…
Voor vandaag zijn we klaar. Morgen gaan we weer verder en dan komt Wouter met de crew bij ons in de worstmakerij op bezoek. Als ik terug rij naar Dokkum bel ik Lieuwe, mijn broer. Ik vertel hem over de opnames en dat ik me verheug op morgen!

Ook de opnames in de worstmakerij waren een groot succes!

Opnames Lauwersmeergebied 23 mei 2013

Wini Weidenaar

  • VolgendeEen typisch Fries product
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst