Op bezoek bij Yneke Hoekstra

Vandaag ben ik op bezoek bij Yneke Hoekstra, telefoniste, secretaresse en spil in het bedrijf Dr. Oetker. Ze heeft me uitgenodigd op haar werkplek in Leeuwarden. Ja in Leeuwarden want Dr. Oetker zit gewoon in Friesland en dat maar weinig mensen dit weten vindt Yneke erg jammer. Als het aan haar ligt weet de hele wereld dit want dat is goed voor de stad Leeuwarden.

'Vorig jaar heb ik het personeelsfeest van Dr. Oetker in Leeuwarden georganiseerd. Best bijzonder, want het hoofdkantoor zit in Amersfoort maar het 'echte' werk gebeurt hier. Alle verpakkingen die je in de supermarkt tegenkomt komen hier vandaan. Ook alle producten van Koopmans Meel worden hier verpakt. De belangrijkste reden dat we nu ons feest in Leeuwarden organiseerden was omdat Leeuwarden de titel Hoofdstad van de Smaak had in 2015 ' aldus Yneke.

Yneke woont al dertig jaar in Huizum.

'Dat vind ik heerlijk. Het is een gezellig buurtje en ik kan op de fiets naar mijn werk maar ik ben niet alleen een Leeuwarder hoor, ik ben ook een Fries'.

Ze heeft het enorm naar haar zin bij Dr. Oetker maar mist af en toe nog wel het familie gevoel dat bij Koopmans meer aanwezig is. 'Daar is het nog meer dat trotse gevoel, maar hier ook wel hoor. We maken bijvoorbeeld helemaal geen private label producten (huismerken, alleen maar merk producten'.

'Dat trotse dat mis ik bij de Friezen en de Leeuwarders ook wel eens. Als ik dan hoor dat 'we' Hoofdstad van de Smaak zijn denk ik gelijk; hier wil ik iets mee doen. Dan hang ik in de telefoon en kijk ik hoe we daar als bedrijf aan bij kunnen dragen. Ik zou zo graag willen dat alle grote bedrijven dit doen. Nu worden we ook nog eens Culturele Hoofdstad, geweldig toch?! Maar ik voel en zie dat te weinig. We mogen best eens wat meer op de trom slaan in Friesland'.

Wès Grûtsk we kunnen ons nu op de kaart zetten met Friesland.

'Dat vind ik ook zo leuk aan jullie familiebedrijf. Ik koop, als ik droge worst koop, alleen maar Weidenaar want ik heb het gevoel dat ik daarmee verbonden ben. Tijdens de Slachtemarathon hadden we die scheurworsten mee, heel handig. Ik loop de Slachte namelijk altijd met mijn broer en die wordt soms een beetje 'flauw' en dan is zo’n zoutige worst tussendoor ideaal'!

Voor Yneke heb ik de Fijnproevertjes meegenomen. Een gezellig doosje met worstbolletjes voor als ze op visite gaat of gaat picknicken. Volgens mij past dat helemaal bij haar! En ze is er blij mee ;. Zie foto!

Tip:recept via Koopmans meel
Een pittige pannenkoek met ananas en chorizo!

  • VolgendeFoarút mei de handel op bezoek
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst