Moeder en oma Weidenaar de twee sterkste vrouwen in mijn leven

Het is bijna Moederdag . En ondanks dat wij met zijn allen wellicht vinden dat het een commercieel uitgemolken dag is, moet ik toch eerlijk bekennen dat ik er altijd wel even bij stil sta.

De vrouw die alles weet
Moeder zijn. Ik kan er niet over meepraten. Maar over een moeder hebben gelukkig wel. Mijn moeder is een zeer bijzondere en sterke vrouw. Verstandig, zakelijk maar bovenal een liefdevolle moeder. Ze was en is nog steeds de vrouw achter het bedrijf Weidenaar. De vrouw die alles weet.

Veel van onze klanten hebben haar wellicht nog nooit gezien. Maar toch weten ze allemaal wie ze is. Herkent u dat? Van die mensen die niet volop in de spotlights staan maar zeer belangrijk zijn.

De vrouw die altijd luistert
Tiny, mijn moeder is zo’n vrouw. Ze is de spil tussen de productie, de verkoop in het bedrijf en onze familie. De vrouw die altijd luistert en met een verstandig advies komt. Soms gelijk, soms later.

 

Het grappige is dat het er niet alleen bij ons zo aan toe gaat, maar vroeger ook bij mijn opa en oma Weidenaar. Oma of ‘beppe’ zoals wij dat in Friesland noemen, was de spil achter de schermen in het bedrijf toen het nog in Niawier zat. Altijd hard werken en oog voor alles.

Vele kilometers op de solex
Als opa ‘s ochtends om vijf uur opstond om de koeien te melken en vervolgens in de slagerij aan het werk ging, stond oma al in de slagerij om de eerste bestellingen klaar te maken. Het vlees moest per fiets met een korf voorop worden uitgevent. Later zou de fiets door een solexbrommer met een grote korf achterop vervangen worden. ‘Ik heb op deze manier vele duizenden kilometers afgelegd’ aldus beppe Weidenaar.

Tegenwoordig is mijn moeder altijd als eerste op de zaak, op de slagers na dan, om de bestellingen in te lezen. De bestellingen komen tegenwoordig via de computer automatisch binnen. Dus naast dat de solex ingeruild is voor een vrachtwagen, is er eigenlijk niet zoveel veranderd binnen het familiebedrijf.

Twee sterke vrouwen
Kortom, ik ben trots op deze twee sterke vrouwen in mijn leven. Trots op hoe ze het bedrijf, uiteraard samen met de rest van de familie, tot een professioneel opererend bedrijf hebben gemaakt. En ook trots dat ze er altijd zijn binnen de familie. Deze blog is een kleine ode aan mijn moeder en mijn oma!

Wil je ook iets kwijt over jouw moeder of een andere sterke vrouw in jouw leven? Laat het hier achter!

Wini Weidenaar

  • Volgende1e wintersport niet zonder zeeuwsspek
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst