Kom je stage lopen?

Ik loop een supermarkt in en mijn oog valt gelijk op onze producten. Het blijft vreemd. Mijn naam, Weidenaar, staat op elk product en ligt in verschillende supermarkten. En toch sta ik hier te kijken zonder dat iemand mij herkent of ziet. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Dus zo voelt het als je hard hebt gewerkt en je doel hebt bereikt. Ik moet denken aan mijn vader die meer dan vijf jaar lang hard heeft gewerkt om de eerste keten te overtuigen om onze producten in hun winkels te verkopen. Datzelfde gevoel dat ik nu heb, moet hij vijftien jaar geleden ook hebben gehad.

Dan schrik ik op uit mijn gedachten want ik zie de bedrijfsleider, waar ik een afspraak mee heb, op mij aflopen.’Jij moet Wini Weidenaar zijn?’ En meteen vraagt hij ook waarom ik zo lach. Op mijn beurt onthul ik mijn gedachte. Een gedachte die een goede opening blijkt te zijn van een interessant gesprek. Hij vertelt wat zijn drijfveer is. En het is duidelijk dat de passie voor zijn werk en werkgever hem zo ver hebben gebracht. Ik herken die drive. Heerlijk is dat!

De bedrijfsleider merkt dit ook op. Hij geeft aan dat hij mij onmogelijk in een uurtje bij kan praten over alle ins en outs van een supermarkt. Dus vraagt hij mij:‘Wat vind je er van om een week stage te komen lopen bij ons in de supermarkt?’ Ik roep gelijk, ‘Fantastisch natuurlijk!’ Dus over 2 weken ga ik in het Noorden van het land twee dagen stage lopen in de supermarkt. Helaas laat mijn agenda een week lang stage niet toe. Maar persoonlijk denk ik dat dit mijn meest waardevolle stage in mijn carrière kan worden. Want als ik wil weten hoe mijn klanten denken, waar zij behoefte aan hebben en hoe wij gezamenlijk nog meer mooie doelen kunnen bereiken? Dan zijn dit aanbiedingen die ik met beide armen aangrijp!

Wini Weidenaar