Familiebedrijf Weidenaar Kampioen met Boerenleverworst
Familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum is 21 mei 2015 Nederlands kampioen geworden met de Boerenleverworst in de categorie 'Gegaarde Worstsoorten' tijdens de vakbeurs voor Vlees, Vis en Kaas voor Nederland en België (MFC Event).
De productkeuring voor industriële versproducten wordt gedaan door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de vakjury de producten beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk, culinaire kwaliteit, geur, samenstelling en mondgevoel. Als allerbeste getest in de categorie 'Gegaarde Worstsoorten' is de Boerenleverworst van Weidenaar, met deze worst is het bedrijf kampioen van Nederland en België geworden.
“We zijn ontzettend blij. Het is echt elke keer weer spannend om mee te doen aan een vakwedstrijd. Hoe overtuigd je ook bent van je eigen product, de jury heeft het laatste woord.
>Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat we met onze Boerenleverworst nog niet eerder Nederlands kampioen zijn geweest. Het is een regionaal product door de grove structuur de kruidnagel en nog in natuurdarm”
zo zegt Lieuwe Weidenaar directeur van het familiebedrijf.
“Naast dat we kampioen zijn geworden met de Boerenleverworst zijn er nog zeven ingezonden producten met goud bekroond. Met dit predicaat wordt aangetoond dat de producten tot de beste van Nederland behoren. We hebben de Boerenmetworst, de Friese, Twentse, Drentse en Groningse droge worst laten keuren en ook de Fijne leverworst en de Weidenaartjes. Deze laatste is een snackworst die net een jaar op de markt is. Het is fijn om af en toe een bevestiging te zien dat kwaliteit nog steeds veel waard is en dat het gewaardeerd wordt dat je als worstmaker je vak op de juiste manier beoefent. Ik ben dan ook wederom bijzonder trots op onze worstmakers en ons team", aldus Lieuwe Weidenaar.