De kip of het ei

Het moment dat je beslist om een nieuwe machine te kopen is altijd spannend. Ga je investeren mits je zeker weet dat je een afnemer hebt of ben je zo overtuigd van het nieuwe product dat je durft te investeren in nieuwe machines. De kip of het ei, wat komt eerst?

 

In de afgelopen jaren hebben we niet stil gezeten bij Weidenaar en is er al menig nieuw product geïntroduceerd. De kip EN het ei passeren dan ook regelmatig. Vaak ontwikkelen we producten op basis van de ontwikkelingen in de markt, de trends maar ook op gevoel. Dit laatste is de radar die binnen ons bedrijf de doorslag geeft en meestal gelijk krijgt, wat dan gelijk ook wel typisch is voor een familiebedrijf.

Zo hadden we de machine voor de scheurworst al gekocht voordat we zeker wisten dat hier een afnemer voor zou zijn. De scheurworst is een knipworst maar dan verpakt. Voedselveiligheid is voor ons en voor iedereen erg belangrijk en we waren dan ook overtuigd van het succes van dit product toen we in juli 2015 de scheurworst op de markt brachten. In 2016 zijn er al 70.000 scheurworsten van de band gerold en we zien een geweldige stijging in de verkoop.

Een andere machine die we aangeschaft hebben is een scinpack machine. Dit is een machine die het vlees helemaal strak verpakt waardoor het een iets andere uitstraling krijgt maar in veel gevallen wel een langere houdbaarheid mogelijk is omdat het vlees helemaal onttrokken wordt van zuurstof. Het nadeel hiervan is dat de consument, jij en ik, hier nog niet aan gewend zijn. Toch zijn we ook met deze machine los. Zo worden vandaag de eerste spiesen verpakt die geschikt zijn voor de diepvries en gaan we binnenkort los met Waddenrundvlees.

Het belooft dus weer een spannende tijd te worden, de kip of het ei, wie is er eerst? Uiteindelijk maakt het niet uit als ze maar samen blijven zodat ik hier af en toe wat kan blijven kakelen ;.

Wini Weidenaar

  • VolgendeWilhelmina pepermunt uit Dokkum heeft een naamsbekendheid van 95,5%
  • VorigeBiologische Knoflook droge worst